BRITA Fill&Enjoy Style LED

Вкупен капацитет 2,4л.
Произведен од медицинска пластика отпорна на температура до 50 степени што овозможува миење во машина за садови. Во производството на пластиката Брита не употребува поликарбонати па така нашите производи не содржат BPA т.е. бисфенол А, ниту фталати кои се употребуваат за омекнување на пластиката.
Зошто BRITA?
- Перфектен вкус
Свежо Brita филтрираната вода содржи помалку мириси и вкусови од проблематични супстанции.
- MAXTRA+ филтер технологија
Технологија MAXTRA+ која ја преобразува водата од чешма во свежа, Brita филтрирана вода. Технологијата Brita го намалува каменецот, хлорот и мирисите, како и некои тешки метали и други супстанции присутни во водата од водоводот. Домашните апарати (пр. кафемат) се заштитени од таложење на каменец. Ова заштедува време и трошоци за мембранска пумпа и го продолжува животот на вашата опрема.
- Квалитет & Дизајн
250 милиони луѓе низ целиот свет секој ден употребуваат Brita. Brita не само што е пронаоѓач на бокалите за филтрирање за вода, туку се обврза од основањето на компанијата во 1966 година, континуирано да ги подобрува и надградува своите производи. Квалитетот на Brita е потврден од TUV Германија, како и од други независни институти за сертифицирање на квалитет.
- Style Карактеристики
Новиот BRITA fill&enjoy Style комбинира современ дизајн со најновата технологија на BRITA. Доаѓа со новиот MAXTRA+ филтер патрон за уште подобар вкус. * Модерен мек поклопец со силиконска лента * Визуелен BRITA Smart Light интелигентен индикатор * Чист, минималистички дизајн * Го собира на врата од ладилник * Капацитет: 2,4 l (1,4 l филтрирана вода) * Вклучен еден MAXTRA+ филтер патрон * Се употребува единствено со MAXTRA+.