Fill&Go Vital/Active

Вкупен капацитет 0,6л.
Медицинска пластика
Новата, подобрена верзија на филтер шишенцето од Брита е наменето за луѓе во движење. Иновативниот филтер диск се менува месечно т.е. на секои 150л филтрирана вода. BRITA Fill&Go Vital е произведен од медицинска пластика отпорна на температура до 50 степени што овозможува миење во машина за садови. Во производството на пластиката Брита не употребува поликарбонати па така нашите производи не содржат BPA т.е. бисфенол А, ниту фталати кои се употребуваат за омекнување на пластиката. Fill&Go Active е спортската верзија која ги има истите карактеристики како Fill&Go Vital и го употребуваат истиот филтер диск.