Marella Cool Memo

Вкупен капацитет 2,4л.
Произведен од медицинска пластика отпорна на температура до 50 степени што овозможува миење во машина за садови (освен капакот). Во производството на пластиката Брита не употребува поликарбонати па така нашите производи не содржат BPA т.е. бисфенол А, ниту фталати кои се употребуваат за омекнување на пластиката.
“Зошто BRITA”
- Перфектен вкус
Свежо Brita филтрираната вода содржи помалку мириси и вкусови од проблематични супстанции.
- MAXTRA филтер технологија
Технологија MAXTRA која ја преобразува водата од чешма во свежа, Brita филтрирана вода. Технологијата Brita го намалува каменецот, хлорот и мирисите, како и некои тешки метали и други супстанции присутни во водата од водоводот. Домашните апарати (пр. кафемат) се заштитени од таложење на каменец. Ова заштедува време и трошоци за мембранска пумпа и го продолжува животот на вашата опрема.
- Квалитет & Дизајн
250 милиони луѓе низ целиот свет секој ден употребуваат Brita. Brita не само што е пронаоѓач на бокалите за филтрирање за вода, туку се обврза од основањето на компанијата во 1966 година, континуирано да ги подобрува и надградува своите производи. Квалитетот на Brita е потврден од TUV Германија, како и од други независни институти за сертифицирање на квалитет.
- Marella Карактеристики
Филтрите за вода Brita Marella memo се опремени со "Brita Мемо". Овој електронски индикатор ве потсетува по четири недели да извршите промена на MAXTRA кертриџот. За оптимални перформанси и совршено уживање во водата Marella има практично капаче на самиот поклопец кој овозможува полнење на бокалот под чешма со една рака. Удобен и лесен!