5 причини зошто би купиле филтер за вода

1. Водата од водовод содржи супстанции штетни по здравјето како, хлор и одредени тешки метали но содржи и елементи кои влијаат на вкусот како хлориди, феноли и каменец. Брита Макстра патронот овие супстанции успешно ги отстранува со што добиваме чиста и вкусна вода.

2. Проточна вода од чешма е секогаш подобра идеја отколку стоена вода во пластична амбалажа. Има многу научни трудови за бенефитите од проточната вода.

3. Со филтерот ќе имате чиста вода дома во секој момент и нема да има потреба да носите тешка купечка вода секој ден.

4. Со филтерот ќе заштедувате и пари. Доколку купувате вода за пиење вашиот месечен трошок е најмалку 1200мкд за 3л вода/дневно. Еден филтер патрон месечно ќе ве чини во просек 400мкд.

5. Со филтрирање на водата ја штитите и животната средина преку намалување на пластичниот отпад што се создава со купување флаширана вода.

Доколку се одлучите да набавите филтер за вода посетете ја нашата е-продавница https://canmak.mk/shop2/.

© Канмак 2016 - Сите права се задржани

designed & developed by BTSAF