ЧПП (Често поставувани прашања)

  1. Дали можам да купам производ без да се регистрирам?

Да, можете да направите нарачка како гостин.

  1. За колку дена ќе го добијам нарачаниот производ?

Вашиот производ ќе биде во ваши раце 2-3 работни дена по процесирањето на нарачката.

  1. Како ќе платам за доставата?

Доставата е бесплатна на цела територија на Република Северна Македонија. Повеќе информации за доставата можете да најдете во Политика на достава.

  1. Дали постои можност да се нарача производ кој е распродаден и автоматски да не се добие посакуваниот производ?

Не постои можност да се нарача производ кој веќе е распродаден.

  1. Што ако немам платежна картичка?

Доколку немате платежна картичка можете да платите во готово со одбирање на опцијата “плаќање во готово” при нарачката. За плаќање во готово или на фактура можете да нарачате и телефонски на 071/327-597.

  1. Дали постои можност производите да се купат од физичка локација?

Да, нашите производи се достапни во неколку продажни места. Погледнете ги на нашата веб страна www.canmak.mk – “продажни места”.

7. Дали плаќањето на canmak.mk е безбедно?

За да ги направиме Вашите плаќања со платежни картички за производите кои Вие ги нарачувате од нас што е можно побезбедни, сите Ваши информации се шифрираат со помош на Secure Socket Layer (SSL) технологија. Ова значи дека информациите се пренесуваат преку безбедна конекција на Вашата платежна картичка со нашите партнери Casys International, Diners Club и НЛБ Тутунска Банка, и овие информации не можат да бидат прочитани од било која друга надворешна страна. За префрлување на Вашите плаќања на нашата сметка ние соработуваме со авторизирани компании- Casys International и НЛБ Тутунска Банка, кои ни помагаат да ја верифицираме валидноста на вашата платежна картичка и да ги менаџираме сите трансакции на сигурен начин. Нашите партнери ги процесираат Вашите целокупни детали од платежните картички во согласност со интернационалните сигурносни стандарди зад кои стојат компаниите VISA, MASTERCARD и DINERS. Ова значи дека со информациите од Вашите платежни картички се постапува на еден начин кој има висока безбедност. Повеќе информации можете на најдете во Политиката на приватност.

8. Кои податоци од мојата платежна картичка треба да ги внесам?

По комплетирањето на нарачката следниот чекор е плаќање на истата. При плаќањето потребна ви е вашата платежна картичка и внесување на: Име и презиме на имателот на картичката, Бројот на платежната картичка, Важност на платежната картичка, CVC/CVV кодот и Типот на платежна картичка.

9. Дали мојата платежна картичка може да биде предмет на злоупотреба?

Сите податоци кои ги оставате на веб страницата на canmak.mk, а тоа се име, презиме, е-пошта, телефон и адреса се употребуваат единствено за испорака на нарачаниот производ и ракувањето со овие податоци е во строга корелација со Законот за заштита на личните податоци.

10. Се обидов да платам, но неуспешно. Што треба да направам?

Неуспешното плаќање може да биде резултат на повеќе фактори: недоволно средства на платежната картичка, истечена или блокирана платежна картичка…

Ве советуваме најнапред да ја контактирате банката која ја издала картичката со која сте го извршиле плаќањето.

Доколку со Вашата картичка се е во ред и истата можете да ја користите за интернет плаќање, но обидот да платите е повторно неуспешен, тогаш можете да не контактирате секој ден на 071/327-597 со цел да ја започнеме процедурата со процесинг центарот на Casys или пак да се обратите во дежурниот центар на Casys, кој е отворен 24 часа на телефонскиот број 02 3293 888.

  1. Дали цената на производите вклучува ДДВ?

Да, сите цени вклучуваат 18% ДДВ.